fredag 10 maj 2019

YOGHURT- OCH KOKOSTARTE MED HALLON, 10 - 12 BITAR.


                 HEJSAN !

Den här söta saftiga TARTEN doftar lätt av citron.
Garnera med färska hallon eller andra bär .

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl- BERTE QVARN
1 ägg
FYLLNING :
125 g rumsvarmt smör /margarin
4 dl socker
4 stora ägg
2 dl turkisk yoghurt
1 citron, rivet skal och saft
150 g kokosflingor
GARNERING :
1-2 msk florsocker
färska hallon eller andra bär
myntablad

SÅ HÄR GÖR DU :
Arbeta smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut den i en form med löstagbar kant och lägg i kyl ca 20 min.
Sätt ugnen på 175 grader .
Förgrädda skalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Vispa smör och socker pösigt med el-visp.
Vispa ner ett ägg i taget. Blanda i yoghurt, citronskal och -saft.
Blanda i kokosflingorna.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen
ca 45 minuter.   Låt svalna.
Pudra över florsockret och garnera med hallon och myntablad
precis innan serveringen .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: