lördag 22 juni 2019

FISK UNDER GRÖNT TÄCKE , 4 PORT.




                         HEJSAN !

Bred en blandning av persilja, ost, olivolja
och ströbröd över fisken  och gratinera.
Det är det godaste jag ätit på länge .
mmm... smaka Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g lax eller vit fisk
TILL GRATINERING
4 dl hackad persilja
2 dl smakrik ost,  t ex  Västerbottenost
rivet skal av 1 citron
3 msk olivolja
1/2 dl ströbröd
2 tsk salt
TILLBEHÖR
KOKT pressad potatis
250 g hel spenat
CREME FRAICHE  smaksatt med paprika och chili

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Blanda alla ingredienser till gratineringen.
LÄGG fisken på ett smort ugnsfast fat.
Bred över persiljeblandningen.
Sätt in fatet mitt i ugnen och gratinera fisken
15 - 20 minuter tills den är färdig .
SERVERA med kokt potatis och smörstekt spenat
samt en CREME FRAICHE - sås .

LYCKA TILL !




Inga kommentarer: