lördag 22 juni 2019
PASTASALLAD MED ROSTAD PAPRIKA, 4 PORT.
HEJSAN !
En sallad som ENTRE'RÄTT är utmärkt att servera .
Det tar lite tid att rosta paprikorna, men är väl värt besväret.
Du kan byta ut den rostade paprikan mot grillad som finns på burk.
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl små pastaskruvar, hjul eller annan pasta
2 röda och 1 gul paprika
ca 50 g grovt hackade valnötskärnor
1 dl hårt packade basilikablad
10 - 12 svarta eller gröna oliver
DRESSING
1 dl olivolja, gärna med citronsmak
1/2 pressad citron
1 msk finhackad färsk rosmarin eller
2 tsk torkad .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pasta enligt beskrivningen på paketet.
Vispa samman dressingen .
Häll av vattnet på pastan och blanda den varm
med dressingen . Låt pastan kallna .
DELA paprikorna i 4 delar. Ta bort kärnor och
hinnor och placera paprikabitarna med skal - sidan
uppåt på en smord plåt.
Rosta dem under grillelementet i ugnen tills skalet
börjar bubbla ca 5 minuter. Lägg paprikorna i en
plastpåse att kallna. Dra av skalet och skär bitarna
i strimlor .
BLANDA pasta och paprika i en stor skål tillsammans
med valnötter, strimlad basilika och oliver .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar