lördag 6 juli 2019

DROTTNINGENS BÄRSKÅLAR, 20 ST.




                     HEJSAN !

Nästan som små mini-bakelser blir dessa
mördegsformar med snabb- fixad citron-
fromage .
Extra  fin  lyster  och  smak får bären  när
man penslar dem med GELE'- socker och
vatten .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl fint strösocker
150 g smör / margarin, kallt
1 äggula
FYLLNING :
1 påse CITRONFROMAGE +
1 1/4 dl mjölk
100 g hallon & blåbär, blandat
1 dl GELESOCKER + 1 1/2 dl vatten
UGN 200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA  samman  degen .
Använd gärna matberedare men tänk på
att bara precis köra  samman degen .
Låt degen vila svalt .
TRYCK ut degen i små mazarinformar
eller engångsformar av aluminiumfolie .
Grädda i nedre delen av ugnen 10 - 12 min.
Lossa kakorna ur formarna direkt när de
kommit ur ugnen .  LÅT dem svalna .
FYLLNING :
GÖR citronfromagen med mjölk enligt
anvisning på förpackningen .
Skeda eller spritsa den i formarna. LÅT stelna.
LÄGG på bär .  GÖR GELE -sockret enligt
anvisning på förpackningen och skeda
över bären .   LÅT stelna .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: