lördag 6 juli 2019

KRUSBÄR - OCH HASSELNÖTSPAJ, 10 - 12 BITAR.



                   HEJSAN !

Detta är en - festlig paj för fikasugna,...mmm !

HÄR ÄR RECEPTET :
MÖRDEG :
4 dl vetemjöl
3/4 dl socker
150 g smör /margarin
1 ägg

FYLLNING :
5 dl krusbär
1 ask hasselnöts-massa (220 g)
2 ägg

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl och socker.
Tillsätt det kalla smöret i klickar och hacka samman
till en grynig massa .
Tillsätt ägget och arbeta  snabbt samman till en deg.
Låt vila kallt .
TRYCK ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Nagga  bottnen  med  en  gaffel .
Tryck fast aluminiumfolie längs kanten för att förhindra
att den glider ner.
FÖRRGRÄDDA pajskalet i 175 grader ca 10 minuter .
SKÖLJ och ansa krusbären. SMULA ner hasselnötsmassan
i en bunke . Tillsätt äggen och vispa fluffigt med elvisp.
HÄLL smeten i pajskalet och lägg i krusbären .
GRÄDDA i 175 grader ca 30 minuter eller tills fyllningen
stannat och pajen fått fin färg .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: