fredag 12 juli 2019
FISKFILE' PÅ GRÖNSAKSBÄDD , 3-4 PORT
HEJSAN !
Den här fiskrätten lagar jag rätt ofta nu ersätter jag CREME fraichen
med lite mer vin, lite mer fiskbuljong och bara en skvätt kaffegrädde.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 medelstor purjolök
3 morötter
2 msk olja
2 dl vitt vin
500 g FISKFILE'
salt
timjan
2 dl fiskbuljong
1 dl kaffegrädde
SÅ HÄR GÖR DU :
FINSTRIMLA purjon, skär morötterna i tunna, tunna skivor
och lägg i en traktörpanna - stekpanna med kant.
HÄLL över oljan och rör om. Låt fräsa en stund och späd
sedan med vinet .
Lägg på locket och låt grönsakerna puttra på svag värme
tills de har mjuknat .
SALTA fisken och bred ut fisken på grönsaksbädden.
Krydda med lite timjan.
HÄLL fiskbuljong och grädde över fisken .
På med locket och låt sjuda upp .
Stäng sedan omedelbart av värmen och låt fisken sjuda
klart på eftervärmen i 5-7 minuter.
ÖS sås över fisken och ät med ris och bladsallad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar