måndag 19 augusti 2019

TERIYAKIMARINERAD LAX MED NUDLAR, 4 PORT.




                      HEJSAN !

mmm.... Så himla gott !

DET finns utmärkta  marinader på flaska, här väljer jag
japansk  TERIYAKIMARINAD  till  laxen .
Det blir en läcker festrätt .

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g LAXFILE' utan skinn
1 dl TERIYAKIMARINAD
1 msk riven färsk ingefära  eller
1 tsk malen ingefära
200 g äggnudlar
3-4 salladslökar  i  skivor eller
ca 3 dl strimlad  purjolök
1 fänkålshuvud  i  strimlor
1 röd paprika  i tärningar
1 msk olivolja eller smör & rapsolja
1 tsk salt, malen svartpeppar eller pepparmix
1 dl dill
TILLBEHÖR
1 PÅSE TERIYAKIWOKSÅS.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  laxen  i  2 - 3  cm  stora bitar.
Lägg dem i en skål, häll över marinaden blandad med
ingefära  och vänd försiktigt laxen i marinaden .
LÅT STÅ 5-10 MIN.
KOKA nudlarna enligt beskrivningen.
Förbered  grönsakerna .
Ta bort  den grova rotstocken på  fänkålen.
HETTA  upp  olja  i  en  wokpanna  eller  stor  stekpanna.
Lägg  i  lök,  fänkål  och  paprika .
Woka  ett  par  minuter  eller  tills  grönsakerna  är  knappt mjuka.
BLANDA  ner  nudlarna .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: