torsdag 11 april 2019

PÄRON - OCH HALLONKAKA8 BITAR.




                          HEJSAN !

Å...så underbart god !

HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
3 bittermandlar
250 g kesella vanilj, 7,5 %
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
250 g hallon
1 päron
25 g flagad mandel

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa eller mjöla en springform
ca 22 cm i diameter .
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Riv bittermandeln fint .
RÖR ner mandel och kesella i smeten.
Blanda samman mjöl och bakpulver och
tillsätt det .
Vänd ner hälften av hallonen .
Häll smeten i formen .
KÄRNA ur och skär päronet i skivor .
Finfördela det i kakan .
Strö över mandel .Grädda i nedre delen
av ugnen i 40 minuter .
LÅT kakan svalna och servera den i bitar
med resten av hallonen.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: