onsdag 15 januari 2020

KYCKLINGGRATÄNG MED PAPRIKA, LÖK ... 4 PORT.



                           HEJSAN !

... CITRONPEPPAR .
Den här gratängen passar lika bra till
vardags som till fest .
Vill DU vara extra nyttig så väljer DU
råris till .

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g  kycklinglår-FILE'
skuret i strimlor
2 msk rapsolja
1 röd eller grön paprika
100 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matgrädde
1/2 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
3 dl långkornigt ris
1 dl hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
STEK kycklingen i strimlor .
Bryn dem i hälften av oljan i en stekpanna.
LÄGG kycklingen i en ugnssäker form .
SKÖLJ, kärna ur och strimla paprikan .
Ansa och skiva champinjonerna .
Skala och skiva vitlöken .
Fräs paprika, champinjoner och vitlök i
resten av oljan i stekpannan ca 5 minuter.
FÖRDELA grönsakerna i formen .
Tillsätt matgrädde och krydda med salt
och citronpeppar .
TILLAGA mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 min.
KOKA riset i lättsaltat vatten i en kastrull
enligt förpackningens anvisning.
VÄND ner den hackade persiljan i det färdiga riset.

SERVERA kycklinggratängen med persiljeris och
bladsallad med varma tomater.

SMAKLIG  MÅLTID !

Inga kommentarer: