söndag 5 januari 2020

POTATIS OCH BLOMKÅL , 4 PORT.




                     HEJSAN !
Potatis och Blomkål med Indisk smak .
Å,  det här måste NI smaka på !
Att ha till vad NI vill.
Kött, fisk, ägg, bröd  eller .... bara som det är !

HÄR ÄR RECEPTET :
8 kokta potatisar
1 blomkålshuvud
1 rödlök
2vitlöksklyftor
6 chilifrukter(PIRIPIRI )
1 tsk spiskummin
1 krm gurkmeja
2 msk flytande smör/margarin

SÅ HÄR GÖR DU :
Skala och skär potatisen i bitar .
Ta ut små buketter ur blomkåls-
huvudet .  Skär rödlöken i klyftor.
Hacka vitlöksklyftorna .
Låt  piripiri, hackad vitlök, spiskummin
och gurkmeja fräsa hastigt i det flytande
margarinet/smöret .
Lägg i blomkål och rödlök och låt det
fräsa med en stund .
Tillsätt potatisen och låt allt bli varmt .
Krydda med salt.
Vänd ner 2 - 3 msk färsk koriander strax
före serveringen .
Ät med en bit gott bröd till .

2


Inga kommentarer: