söndag 5 januari 2020

SOCKERKAKA MED HAVTORNSKRÄM, 6 - 8 BITAR .



                             HEJSAN !

LJUVLIGA  BAKVERK ..
utan vitt socker ,
En riktigt festlig , mmm...lite ovanlig,  men
ruskigt god sockerkaka med en ljuvlig kräm .
Väl värd att göra att  bjuda familjen på till eftermiddagskaffet .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g rumsvarmt smör/margarin
2 dl agavesirap
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl - BERTE QVARN
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk havssalt
1/2 ekologisk  citron
rivet skal
TOPPING :
100 g rumsvarmt smör/margarin
300 g färskost
2 dl agavesirap
1 dl kokossocker
1/2 citron
225 g  HAVTORNSBÄR
frysta som tinat
1 msk kokossocker

SÅ HÄR GÖR DU :
KAKA :  VÄRM ugnen till 160 grader .
Smörj en kakform, ca 20 cm i diameter, med smör/margarin.
VISPA smör och agavesirap  med elvisp tills det är fluffigt.
TILLSÄTT äggen ett i taget och vispa tills blandningen är
jämn och fin .
SIKTA  vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål .
VÄND  ner lite i taget i smör- och  äggsmeten .
RÖR  om  försiktigt  eller vispa  på låg hastighet .
Vänd ner citronskalet.
HÄLL smeten i formen och grädda i ca 50 minuter eller tills
provstickan är torr .  Låt kakan stå ca 20 minuter innan DU
stjälper upp den på ett galler och låter den svalna helt .

TOPPING :
VISPA  smör och färskost med elvisp .
Tillsätt agavesirap  och kokossocker och vispa
tills krämen känns fluffig .  Tillsätt citronsaften.
LÅT de tinade bären rinna av innan DU vispar i
hälften av dem i krämen . Låt stå i kylen i 30 min.
BLANDA  resten av bären med kokossockret  i
en plastskål .
LÄGG ett  lager TOPPING på  sockerkakan .

GARNERA  med de socker-vända  havtorns -
bären .

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: