söndag 5 januari 2020
SOCKERKAKA MED HAVTORNSKRÄM, 6 - 8 BITAR .
HEJSAN !
LJUVLIGA BAKVERK ..
utan vitt socker ,
En riktigt festlig , mmm...lite ovanlig, men
ruskigt god sockerkaka med en ljuvlig kräm .
Väl värd att göra att bjuda familjen på till eftermiddagskaffet .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g rumsvarmt smör/margarin
2 dl agavesirap
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl - BERTE QVARN
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk havssalt
1/2 ekologisk citron
rivet skal
TOPPING :
100 g rumsvarmt smör/margarin
300 g färskost
2 dl agavesirap
1 dl kokossocker
1/2 citron
225 g HAVTORNSBÄR
frysta som tinat
1 msk kokossocker
SÅ HÄR GÖR DU :
KAKA : VÄRM ugnen till 160 grader .
Smörj en kakform, ca 20 cm i diameter, med smör/margarin.
VISPA smör och agavesirap med elvisp tills det är fluffigt.
TILLSÄTT äggen ett i taget och vispa tills blandningen är
jämn och fin .
SIKTA vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål .
VÄND ner lite i taget i smör- och äggsmeten .
RÖR om försiktigt eller vispa på låg hastighet .
Vänd ner citronskalet.
HÄLL smeten i formen och grädda i ca 50 minuter eller tills
provstickan är torr . Låt kakan stå ca 20 minuter innan DU
stjälper upp den på ett galler och låter den svalna helt .
TOPPING :
VISPA smör och färskost med elvisp .
Tillsätt agavesirap och kokossocker och vispa
tills krämen känns fluffig . Tillsätt citronsaften.
LÅT de tinade bären rinna av innan DU vispar i
hälften av dem i krämen . Låt stå i kylen i 30 min.
BLANDA resten av bären med kokossockret i
en plastskål .
LÄGG ett lager TOPPING på sockerkakan .
GARNERA med de socker-vända havtorns -
bären .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar