torsdag 2 januari 2020
ROTFRUKTER MED OSTRÖRA , 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...så himla gott !
Upptäck rötterna med ingefära och honung.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri
1 purjolök
2 msk smör/margarin
1/2 tsk salt
1 tsk mald ingefära
2 tsk honung
2 msk hackad persilja
OSTRÖRA :
250 g kesella
2 dl riven lagrad ost, t ex prästost.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rotfrukterna och skär dem i långa bitar .
Skär purjolöken i skivor .
Stek rotfrukterna i smör i en stor stekpanna på
svag värme ca 10 minuter .
Låt purjolöken steka med på slutet .
Krydda med salt, ingefära , honung och persilja .
Rör ihop Kesella och ost.
SERVERA rotfrukterna på ett fat med oströran
bredvid .
Ett grovt bröd är gott till eller
som tillbehör till kött och potatis .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar