måndag 17 februari 2020

CURRY- & ÄPPELKASSLER, 4 PORT.


                     HEJSAN !
Mer och mer har jag lärt mig gilla Kassler .
Vad sägs om den här :  Kryddig och söt- syrligt
i en härlig gratäng.
Med den salta kasslern blir denna rätt snabbt en
festlig vardags-favorit .
Och inte tar den många minuter att laga heller !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler
CURRYSÅS
2 äpplen
1 msk curry
1 msk smör eller margarin
2 dl CREME Fraiche
salt, peppar
1 dl riven ost
SERVERING ,
kokt ris
mango chutney
UGN :225  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i skivor och lägg dem i en
ugnssäker form .
KÄRNA ur och skär äpplena i bitar.
Stek dem med curry i matfettet .
Tillsätt CREME Fraiche .
Rör om och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över kasslern och strö över riven ost.
Sätt in fatet i ugnen ca 20 minuter .

SERVERA  med ris och mangochutney
och en sallad med blad och majskorn .

SMAKLIG MÅLTID !


Inga kommentarer: