måndag 17 februari 2020
LAXLÅDA MED MOZZARELLA, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...
Mild, krämig och örtdoftande gratäng med lagom sälta
från den rökta laxen .
Servera gärna som en liten lyxig fredagsrätt med ett glas
svalt vitt vin .
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g fryst bladspenat
1 gul lök
1 msk smör / margarin
salt, peppar
200 g rökt lax
250 g mozzarella
600 g kall kokt och skivad potatis
1 dl pesto
2 dl grädde
2 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
SERVERING : Sallad
UGN : 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA spenaten enl. anvisningen på förpackningen .
Hacka löken och fräs den tillsammans med spenaten
i matfett i en stekpanna . Salta och peppra .
SKÄR laxen och osten i bitar .
Varva potatis , lax, ost och spenat i en ugnssäker form.
Börja och sluta med potatis .
Bred pesto över potatisen .
BLANDA grädde, mjölk, ägg och salt .
Häll det över och gratinera ca 40 minuter .
SERVERA gärna med en krispig blandad sallad
och varma små- tomater . mmm...himla gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar