måndag 17 februari 2020

LAXLÅDA MED MOZZARELLA, 4 PORT.



                           HEJSAN !
mmm...
Mild, krämig  och  örtdoftande  gratäng  med  lagom  sälta
från  den  rökta  laxen .
Servera gärna som en liten lyxig  fredagsrätt  med ett glas
svalt  vitt  vin .
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g fryst bladspenat
1 gul lök
1 msk smör / margarin
salt, peppar
200 g rökt lax
250 g mozzarella
600 g kall kokt och skivad potatis
1 dl pesto
2 dl grädde
2 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
SERVERING :  Sallad
UGN : 175 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA  spenaten enl. anvisningen på förpackningen .
Hacka löken och fräs den tillsammans med spenaten
i matfett i en stekpanna .   Salta och peppra .
SKÄR laxen och osten i bitar .
Varva potatis , lax, ost och spenat i en ugnssäker form.
Börja  och sluta med potatis .
Bred pesto över potatisen .
BLANDA  grädde, mjölk, ägg och salt .
Häll det över och gratinera  ca 40 minuter .

SERVERA gärna med en krispig blandad sallad
och varma små- tomater .  mmm...himla gott !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: