lördag 1 februari 2020
MOROTSBULLAR, matbröd, 10 ST .
HEJSAN !
Om du river morot i degen, då får
Du vackert guldgula bullar och
samtidigt ett extra tillskott av A- vitamin.
Goda också !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 msk margarin/smör
2 1/2 dl filmjölk
1/2 tsk salt
1 msk farinsocker
25 g jäst
3 rivna morötter
1 dl vetegroddar
7 dl vetemjöl - BERTE QVARN
GARNERING:
ägg och sesamfrön
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och blanda med filmjölken.
Värm till 37 grader och häll i en bunke
tillsammans med salt, farinsocker och sönder-
smulad jäst . Rör tills jästen är helt löst .
Tillsätt de rårivna morötterna, groddar och
vetemjöl .
Arbeta till en smidig deg som får jäsa till sin
dubbla storlek under duk .
TAG upp på mjölat bakbord, arbeta degen och
rulla ut till en längd som skäres i 10 bitar .
Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd
plåt. Låt jäsa till dubbel storlek .
PENSLA med ägg och strö över sesamfrö .
GRÄDDA vackert guldbruna i 225 grader
mitt i ugnen . HÅLL KOLL !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar