lördag 1 februari 2020

POLENTAPUDDING, 5 - 6 PERS.



                          HEJSAN !

Polentagryn är små gryn som framställs av majskornets  kärna.
Typ  majsmannagryn  kan  man  säga .
Du kan göra gröt, pannkakor eller pudding .
Jag har valt pudding, - eftersom  den  är så himla god !

HÄR ÄR RECEPTET :
7 dl mjölk
1 1/2 dl polentagryn
4 msk strösocker
1/2 tsk salt
3 ägg
1 dl hackad mandel
2 rivna bittermandlar
eller 2 droppar mandelessens
ca  1 1/2 dl apelsinmarmelad, gärna bitter

SERVERING :
Sylt eller körsbär
vispgrädde eller CREME Fraiche

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 - 225 grader .
KOKA upp  mjölken och vispa i polentagrynen
med socker och salt .
Sjud på svag värme till en gröt. LÅT svalna lite.
KNÄCK äggen  och dela på gulor och vitor.
Rör ner äggulorna i polentagröten, blanda i mandel,
bittermandel eller essens och apelsinmarmelad.
VISPA  vitorna till skum och vänd ner dem för-
siktigt i smeten med lätt hand , lite i taget .
Häll smeten i en smord ugnsfast form och grädda
puddingen i ugnens nedre del 35 - 40 minuter.

SERVERA ljummen med sylt eller körsbär
och vispad grädde eller CREME Fraiche .

Hoppas  att  Ni  gillar detta !

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: