onsdag 11 mars 2020

GRAHAMSBITAR , 16 BITAR.



                       HEJSAN !

Här är ett gott, fiberrikt och sockerfritt
bröd som passar till härligt matiga
dubbel-smörgåsar .

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
2 tsk salt
1/2 dl olja
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA sönder jästen i en bunke.
Häll på vattnet .
TILLSÄTT salt, olja, grahamsmjöl
och det mesta av vetemjölet .
ARBETA ihop till en smidig , men
lös deg .
LÅT degen jäsa övertäckt ca 30 min.
ARBETA degen smidig i bunken och
häll upp den på bakplåtspapper i en
långpanna .
Platta ut den med mjölad hand till en
jämn kaka .
SKÅRA kakan i 16 bitar .
Låt den jäsa övertäckt tills den är lätt
och porös , ca  30 minuter .
SÄTT under tiden ugnen på 225 grader .
GRÄDDA kakan i ugnen tills den fått
färg och är genomgräddad ca 15 minuter.
LÅT kakan kallna på galler under bakduk.
BRYT isär bitarna .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: