tisdag 17 mars 2020
INKOKTA PÄRON ...och kolasås.
HEJSAN !
Att ha några burkar med inkokta päron är inte dumt .
Till efterrätt med kolasås, är heller inte dumt .mmm,,, !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 kg päron
1 citron, pressad saft
1 1/2 liter vatten
2 dl vitt vin eller vatten
1 dl honung
4 dl strösocker
1 vaniljstång
blad från 6 kvistar mynta
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp citronsaft, vatten, vin/vatten ,
honung, socker och uppsnittad vaniljstång.
SKALA päronen men behåll stjälken .
Lägg ner dem i lagen och koka i 20 min ,
beroende på hur hårda de är.
Lägg i myntabladen och koka upp .
LÄGG päronen i burkar och sätt på lock .
Förvara kallt .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar