tisdag 17 mars 2020

INKOKTA PÄRON ...och kolasås.



                             HEJSAN !

Att ha några burkar med inkokta päron är inte dumt .
Till efterrätt med kolasås, är heller inte dumt .mmm,,, !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 kg päron
1 citron,  pressad saft
1 1/2 liter vatten
2 dl vitt vin eller vatten
1 dl honung
4 dl strösocker
1 vaniljstång
blad från 6 kvistar mynta

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp citronsaft, vatten, vin/vatten ,
honung, socker och uppsnittad vaniljstång.
SKALA päronen men behåll stjälken .
Lägg ner dem i lagen och koka i 20 min ,
beroende på hur  hårda  de är.
Lägg i myntabladen och koka upp .
LÄGG päronen i burkar och sätt på lock .
Förvara kallt .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: