tisdag 17 mars 2020

KALLES, FESTLIGA KAVIARFISK, 4 PORT.



                      HEJSAN !

Lägg FISKFILE'ER på en bädd av svamp,
salladslök  och  grillad paprika .
Häll på grädde smaksatt med kaviar och dill.
In i ugnen, gratinera i 15 minuter.
Lättare kan det knappast bli och jättegott är det-
-det lovar jag .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g skivade champinjoner
4-5 salladslökar i skivor
eller 5 dl purjolök i strimlor
2 msk smör/margarin
2 hela grillade paprikor i strimlor
(på burk )
400-500 g fisk, t ex sej, kolja, HOKI, eller gös.
( färsk eller tinad djupfryst )
1 tsk salt
2 dl hackad dill
2 dl mellangrädde
ca 3/4 dl Kalles kaviar
TILLBEHÖR :
Pressad potatis och tomatsallad med rödlök

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs svamp och lök i smör ca 5 min
utan att det tar färg .
Lägg blandningen i en smord ugnsfast
form och täck med paprikastrimlor.
Dela fisken i portionsbitar och lägg i formen.
Salta och strö över dill.
Blanda grädde och kaviar och häll över fisken .
Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter
eller tills fisken är färdig .
SERVERA med kokt, gärna pressad potatis
och en tomatsallad eller riven morot å äpple.

SMAKLIG  MÅLTID och LYCKA TILL !



Inga kommentarer: