tisdag 10 mars 2020

KORNBRÖD 2 ST .




                                HEJSAN !

Också Kornmjölet börjar komma mer och mer till användning
när Du bakar matbröd hemma.
Här har jag använt Kornmjöl och Lantvetemjöl.
Fin smak får Du av denna kombination.

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl mjölk
2 tsk salt
1 tsk stött anis
7 dl kornmjöl (280 g)
4 dl  lantvetemjöl eller
matbrödsmjöl av vete (240 g)
bakplåtspapper.

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA sönder jästen i en degbunke.
Värm mjölken till 37 grader - finger - värme.
HÄLL mjölken över jästen och rör om tills
den löst sig .
TILLSÄTT  salt, anis och mjöl .
Arbeta degen blank och smidig .
LÅT den jäsa på varm och dragfri plats i 30 min.
TAG upp degen på mjölat bakbord.
Arbeta samman den.  Dela degen i två delar.
FORMA varje del till en rund, platt kaka .
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt dem
jäsa övertäckta i ca 30 minuter .
PRICKA bröden med en gaffel.
Grädda dem i ugn vid 250 grader i ca 25 - 30 min
eller tills de fått vacker färg och verkar genomgräddade.
Pröva med en sticka .
LÅT bröden svalna på galler under bakduk .
SERVERA dem helst nygräddade .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: