torsdag 19 mars 2020

RABARBERKRÄM MED JORDGUBBAR , 4 PORT.



                HEJSAN !

En riktig vår-dröm,- ack så gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
300 g rabarber
3 dl skivade jordgubbar
4 dl vatten
1 -1 1/2 dl socker
2 msk potatismjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA eventuellt rabarbern.
Skölj den och skär i mindre bitar .
Skölj och snoppa jordgubbarna .
Skiva dem .
KOKA upp vatten och socker i en kastrull .
Lägg i rabarbern  och koka under lock
ca 5 minuter .
Blanda i jordgubbarna .
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten .
HÄLL ner det i kastrullen under omrörning.
Låt krämen få ett snabbt uppkok och ta sedan
kastrullen från plattan .
Häll upp krämen i en skål och sockra lite
på ytan , så blir det inte skinn på krämen .
Låt krämen svalna .
SERVERA med gräddmjölk .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: