torsdag 19 mars 2020

SOLROSBRÖD, med ROSTADE SOLROSKÄRNOR. 1 ST.



                       HEJSAN !

SÅ himla god smak med rostade solroskärnor.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 paket jäst (50 g)
5 dl ljummet vatten, 37 grader
2 tsk salt
1 dl rostade solrosfrön
12 - 13 dl vetemjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i degbunken och rör ut
den med lite av vattnet .
Tillsätt resten av vattnet, salt, rostade
solrosfrön samt vetemjölet lite i sänder .
Arbeta degen kraftigt med degkrokarna
- den blir något lösare än annan bröd-deg.
JÄS degen övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta degen på nytt  med degkrokarna
i bunken och häll upp degen på bak -
pappersklädd plåt .
Strö mjöl på degen och forma till ett runt
bröd .
LÅT jäsa i 20 - 25 minuter på plåten .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 225 grader
20 -25 minuter .
Låt brödet kallna på galler .

mmm... !   LYCKA TILL !

Inga kommentarer: