torsdag 9 april 2020

KRÄMIG RÄKPANNA , 4 PORT.



                        HEJSAN !

Något gott, just för Påsken !

Grönsaker i en krämig, välkryddad sås
ger RÄKRÄTTEN både god smak och
vacker färg .

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g färska champinjoner
1 purjolök
1 msk smör/margarin
1 - 2  röda paprikor
1/2 dl chilisås
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 3/4 kg räkor med skal (ca 300 g skalade )

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och skiva champinjonerna .
Skölj och finstrimla purjolöken .
FRÄS champinjoner och purjolök i smöret
i en låg vid gryta på svag värme .
Rör i blandningen under tiden .
SKÖLJ, kärna ur och strimla paprikan .
Låt den fräsa med i grytan några minuter.
TILLSÄTT chilisås och grädde, salt och
kryddor .
Låt alltsammans koka på svag värme utan
lock tills såsen kokat ihop och blivit lite
simmig , 8 - 10 minuter .
SKALA räkorna .
Lägg dem i grytan och låt dem bli genom-
varma men inte koka .
Smaksätt mer om det behövs .
SERVERA med kokt ris .

SMAKLIG MÅLTID  !



Inga kommentarer: