torsdag 9 april 2020

LÄCKER KRABBPAJ , 4 PERS.



                        HEJSAN !

Här har jag utnyttjat de djupfrysta Krabbmix-
pinnarna till en god  VÅR- och PÅSKPAJ .

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
2 dl vetemjöl
75 - 100 g smör/margarin
2 msk vatten
FYLLNING :
1 förpackning  Krabbmix-pinnar ca 200 g
1 burk keso, ca 250 g
1 dl riven ost
4 ägg
2 dl mjölk
1/2 dl hackad dill
1-2 krm salt

SÅ HÄR GÖR DU :
FINFÖRDELA smöret i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg .
Låt den vila kallt i kylskåpet ca 30 minuter .
Sätt under tiden ugnen på 225 grader .
TRYCK ut degen i en pajform .
Förgrädda den i ugnen tills den börjar få färg, ca 15 min.
TINA Krabbmix-pinnarna och skär dem i mindre bitar.
VISPA samman ägg och mjölk och rör ner Krabbmix,
keso, ost och dill .  Smaksätt med salt .
GRÄDDA pajen i ugnen tills fyllningen stelnat  och fått
fin färg ,  ca 20 minuter .

LYCKA TILL !




Inga kommentarer: