fredag 22 maj 2020

LIMEKYCKLING MED GRÖNSAKSFRÄS, 4 PORT.




                                 HEJSAN !

Pippi med sting !
Chili, lime och vitlök sätter spännande smak
på denna kyckling som serveras på en bädd av grönsaker.

HÄR ÄR RECEPTET :
4  KYCKLINGFILE'ER  utan skinn
4 skivor rökt skinka
fint rivet skal och saft av 4 limefrukter
4 tsk sojasås
3 tsk olja
2 vitlöksklyftor
1 finhackad  chilifrukt
1 gul paprika
8 salladslökar
1 kruka  rucolasallad

SÅ HÄR GÖR DU :
KLÄ KYCKLINGFILE'ERNA med skinkan och
lägg dem på en bakpappersklädd plåt .
BLANDA  limeskal och saft, soja, olja, pressad vitlök,
chili frukt och häll över kycklingen .
Ugnsbaka ca 15 minuter i 225 grader .
STRIMLA paprikor och lök .
Lägg dem bredvid kycklingen på plåten och
vänd dem i marinaden .
Ugnsbaka ytterligare 20 minuter .
VÄND  ner rucolan bland grönsakerna .
Lägg upp på tallrikar .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: