onsdag 6 maj 2020

NU SKA VI BAKA ! - PÄRON- OCH ANISKAKA , CA 24 ST .




                       HEJSAN !

Nu ska vi baka !

Den här kakan smakar lite lakrits
på grund av anisfröna, de passar
så bra ihop med päronen. ...mmm !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker
1/2 msk anisfrön-i morteln
4 ägg
225 g smör/margarin, rumsvarmt
1/2 dl mjölk
3 päron
2 - 3 msk mandelspån

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Blanda, mjöl, bakpulver, strösocker
och anis i en bunke .
KNÄCK  ner äggen och tillsätt smöret,
skuret i mindre bitar .
Tillsätt även mjölk .
Blanda snabbt ihop till en smet med
en elvisp .
HÄLL smeten i en ugnsform , 30x30 cm,
klädd med bakplåtspapper .
SKALA och kärna ur päronen  och skär
dem sedan i tunna klyftor .
Lägg  ut klyftorna på smeten och strö
över mandelspån .
GRÄDDA i mitten av ugnen i ca 35 min.
Testa med en provsticka att kakan är klar.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: