onsdag 6 maj 2020

VANILJ- OCH INGEFÄRSPÄRON, 6 PERS , dessert.



                        HEJSAN !

Jag älskar päron och jag är väldigt glad
i inkokta päron av alla de slag .
Här serverar jag en variant med ingefära
och vanilj .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg små eller lagom stora fasta päron
LAG :
Ca 3 cm färsk ingefära
1 vaniljstång
6 dl vatten
5 dl strösocker
SERVERING:
Vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU :
LAG :
SKALA och skiva ingefäran .
Snitta vaniljstången på längden
och skrapa ur fröna .
Koka upp vatten och strösocker
i en kastrull .
Lägg i ingefära, vaniljstång och
-frön och låt koka ca 10 min .
SKALA päronen och skrapa skaftet
med en kniv .
Lägg päronen i lagen och låt sjuda
tills de är mjuka, ca 15 minuter.
Känn med sticka .
STÄLL kastrullen i kallt vattenbad,
låt allt kallna i lagen .
Lägg päron och lag i en vacker glas-
burk med lock .
SERVERA med vispad grädde .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: