fredag 28 augusti 2020
ÄPPELPAJ MED VANILJKRÄM , 6-8 PORT.
HEJSAN !
Vi var lite tankspridda, Dottern och jag , med mycket skratt,
så vaniljkrämen fick följa med in i ugnen !!
Men det blev hur bra som helst, inget fel på
smaken ... så himla gott ! Kanske lite , lite vaniljkräm...men ..
ändå smarrigt !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
200 g smör/margarin, kallt
ca 4 äpplen
VANILJKRÄM
1/2 -1 vaniljstång
2 dl kaffegrädde
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2 1/2 msk maizena
majsstärkelse
UGN 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
VANILJKRÄM: Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna .
Låt grädden koka upp tillsammans med vaniljstång å frön.
VISPA samman gulor, socker och majsstärkelse i en skål.
Häll i den heta grädden under vispning.
Häll sedan tillbaka i kastrullen och låt sjuda under vispning,
tills krämen tjocknar .
Ta bort vaniljstången , låt svalna .
BLANDA mjöl, socker och bakpulver .Tillsätt tärnat smör
och blanda samman till en smulig deg .
Tryck ut ca hälften av degen i en smord ugnsform .
Grädda ca 10 minuter. Låt svalna lite .
FÖRDELA VANILJKRÄMEN PÅ PAJSKALET .
Skär äpplena i klyftor och lägg dem ovanpå .
Strö över resten av smuldegen .
GRÄDDA pajen mitt i ugnen 25 - 30 minuter.
Man kan aldrig få för mycket vanilj !
SERVERA gärna vaniljsås som tillbehör !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar