fredag 28 augusti 2020

RÖDBETS- & LINSSALLAD MED GETOST , 4 PORT .



                                 HEJSAN !

Lättlagat med Linser .
Vill Du äta mer vegetariskt ?
Då är linser en perfekt och billig bas
i många goda rätter .
BELUGALINSER är en riktig delikatess
som smakar bra till getost och betor, mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl svarta linser, BELUGALINSER
6 färska små rödbetor
250 g körsbärstomater, gärna olika färg
1 msk rapsolja
1 msk hackad färsk timjan
salt å peppar
150 g valfri grönsallad
200 g CHEVRE' - getost
DRESSING :
4 msk olivolja
2 tsk rivet citronskal
2 msk färskpressad citronsaft
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
KRUTONGER :
2 skivor surdegsbröd
2 msk god olivolja

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA linserna enligt anvisning på förpackningen .
KOKA rödbetorna med skalet på, ca 30 min.
Skala och skär i klyftor .
Halvera tomaterna .
LÄGG rödbetor och tomater på en plåt med bak-
plåtspapper .
Blanda med olja, timjan och lite salt .
Baka i ugn ca 15 minuter.
DRESSING :
Blanda olja, citronskal, citronsaft, senap och honung.
KRUTONGER :
Skär brödet i tärningar.  Ringla lite olja över och
rosta i ugnen 5-6 minuter tills de får fin färg .
LÄGG upp sallad , linser, rödbetor, tomater, smulad
getost och krutonger på ett stort fat .
Salta och peppra.  Ringla lite senapsdressing över .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !




Inga kommentarer: