måndag 31 augusti 2020
TOFU- LÄCKERT , 4 PORT.
HEJSAN !
Vad sägs om det här ?
Testa tofu - en kalorisnål
asiatisk SOJABÖNSPASTA.
Njut den med läcker kantarell-
risotto .
Ibland vill jag äta lite smalmat
då gör jag den här,,, mmm..!
HÄR ÄR RECEPTET :
RISOTTO :
2 dl torkade trattkantareller eller vanliga gula
1 gul lök
3 dl AVORIORIS
olivolja
6 dl grönsaksbuljong
salt, peppar
1 dl riven eller hyvlad parmesanost
400 g marinerad tofu
olivolja till stekning
salt, peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
BLÖTLÄGG kantarellerna i hett vatten 10 min.
Låt dem rinna av .
Skala och finhacka löken .
FRÄS lök, svamp och ris i olja några min.
Tillsätt buljongen och rör om .
Sjud under lock i 30-40 min tills riset mjuknat
och vätskan kokat bort .
Krydda och rör ner osten .
SKÄR tofun i bitar och stek någon minut på var
sida tills bitarna fått fin färg .
Krydda och Servera med risotton .
SMAKLIG MÅLTID !
och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar