lördag 12 september 2020
DUBBEL SOCKERKAKA , 12 BITAR .
HEJSAN !
Ibland saknar jag en riktigt lyxig, fylld
sockerkaka, som passar till ett glas kall mjölk !
Det brukar bli en favorit hos både
små och STORA gäster.
HÄR ÄR RECEPTET :
Kaka :
smör till formen
ströbröd eller mjöl
2 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl MUSCOVADOSOCKER
100 g smör /margarin
1 dl mjölk
2 msk STARKT, kallt kaffe
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
FYLLNING :
125 g mörk choklad(64- 70%)
1 dl vispgrädde
25 g RUMSTEMPERERAT smör/margarin
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj och bröa en sockerkaka-form
som rymmer 2 liter .
VISPA ägg och socker och MUSCOVADO -
-socker pösigt .
Smält smör i en kastrull och häll i
mjölk och kaffe .
BLANDA ihop de torra ingredienserna
i en bunke .
Rör ner vätskan tillsammans med de torra
ingredienserna i äggsmeten .
HÄLL smeten i formen och grädda mitt i
ugnen i ca 50 minuter .
Prova med en sticka om kakan är färdig .
Ta ut kakan och låt den vila i formen i 5 min.
Vänd sedan upp den på en tallrik och låt svalna
under formen .
HACKA chokladen och ställ den åt sidan .
Koka upp grädde,
Ta av kastrullen från värmen och rör ner
chokladen, rör tills den smält helt.
Vispa eller mixa i smör .
Låt tryffeln kallna .
DELA sockerkakan horisontellt på mitten .
Bred ut fyllningen eller spritsa den över bottnen.
Lägg på överdelen .
Låt kakan stå svalt innan den skärs upp i bitar.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar