lördag 12 september 2020

MÅDDANS, VETEGRODDSBULLAR, 14 - 15 ST .



                                HEJSAN !

mmm... !   Så himla goa !  med apelsin och honung i degen
ger det  en fin smak åt frukostbullarna .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl vetekross
1 1/2 dl vatten
25 g jäst
2 dl vatten
1 dl apelsinjuice
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl vetegroddar
ca 450 g vetemjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA vetekross med 1 1/2 dl vatten i en kastrull
och koka i ca 10 minuter till en tjock gröt .
Låt gröten bli ljummen .
SMULA ner jästen i en degbunke.  Värm vattnet fingervarmt.
Häll lite av vattnet över jästen.  Rör ut den .
TILLSÄTT  resten av vattnet, gröt, apelsinjuice, olja, honung, salt ,
vetegroddar och det mesta av vetemjölet .
KNÅDA degen ordentligt .
Låt  den jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek .
DELA degen i 14-15 bitar .
Forma dem till bullar .  Lägg dem på plåt med bakplåtspapper
och låt dem jäsa till dubbel storlek .
GRÄDDA långt ner i ugnen i 200 grader, ca 20 minuter .
Låt svalna på galler .

LYCKA TILL och TREVLIG FRUKOST !

Inga kommentarer: