lördag 12 september 2020
MÅDDANS, VETEGRODDSBULLAR, 14 - 15 ST .
HEJSAN !
mmm... ! Så himla goa ! med apelsin och honung i degen
ger det en fin smak åt frukostbullarna .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl vetekross
1 1/2 dl vatten
25 g jäst
2 dl vatten
1 dl apelsinjuice
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl vetegroddar
ca 450 g vetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA vetekross med 1 1/2 dl vatten i en kastrull
och koka i ca 10 minuter till en tjock gröt .
Låt gröten bli ljummen .
SMULA ner jästen i en degbunke. Värm vattnet fingervarmt.
Häll lite av vattnet över jästen. Rör ut den .
TILLSÄTT resten av vattnet, gröt, apelsinjuice, olja, honung, salt ,
vetegroddar och det mesta av vetemjölet .
KNÅDA degen ordentligt .
Låt den jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek .
DELA degen i 14-15 bitar .
Forma dem till bullar . Lägg dem på plåt med bakplåtspapper
och låt dem jäsa till dubbel storlek .
GRÄDDA långt ner i ugnen i 200 grader, ca 20 minuter .
Låt svalna på galler .
LYCKA TILL och TREVLIG FRUKOST !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar