torsdag 24 september 2020

MÅDDANS, UGNSFÄRS MED TIMJANDOFT, 2-3 PORT.



   
                                              HEJSAN !

MMM...SÅ HIMLA  GOTT !

" Finns  det  hjärterum  så  finns   det  stjärterum "
Så var det härom dagen , när vi fick besök , precis
när vi skulle sätta oss och äta, - men det räckte till alla .
Och  trevligt var det !

HÄR ÄR RECEPTET :
300 g nötfärs
1 ägg
2 tsk potatismjöl
1,5 dl vatten 
1 krm svartpeppar
1/2 - 1 tsk timjan
2-3 morötter
1-2 palsternackor
3 potatisar
5 små gula lökar
1/2 dl kantareller
UGN  ; 200 grader
35 - 40 MINUTER

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  köttfärsen med ägg, potatismjöl, vatten,
salt och kryddor , + kantarellerna .
FORMA  färsen till en limpa .
Lägg den i en lätt liten långpanna eller rektangulär/ oval
glas-form .
SKALA rotsakerna och löken .  Skär dem i bitar och lägg
dem i långpannan / glas-formen . Salta  lätt .
UGNSBAKA  tills färsen är genomstekt och rotsakerna 
mjuka,  30 - 40 minuter .
SERVERA  med rotsaker och lingonsylt .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: