fredag 25 september 2020

MANDEL - & ÄPPELPAJ , 8 - 10 PORT .




                                            HEJSAN !

ENKEL  att  göra  och  så  ljuvligt  god .
SERVERA  den  gärna  medan  den är lite små-ljummen .

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
3 dl  vetemjöl
125 g   kylskåpskallt  smör /margarin
2  msk  strösocker
1  tsk  vaniljsocker
2  msk  kallt  vatten 
FYLLNING :
100  g  rumsvarmt  smör
1  dl  strösocker 
2  ägg
150  g  mandelmassa
5  syrliga  äpplen
SERVERING  :
Vaniljsås lätt  vispad  grädde
eventuellt   
smaksatt  med   calvados  
UGN :  200  GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
DU behöver  inte  förgrädda  pajdegen .
RÖR  smör  och  socker  pösigt .
TILLSÄTT ett  ägg  i  taget  men  rör  inte 
mer  än  nödvändigt .
RIV  mandelmassan  och  äpplen,  med  
skalet  kvar ,  på  rivjärnets  grova  sida .
VÄND  ner  båda  i  smeten .
HÄLL  fyllningen  i  pajskalet  och  grädda 
strax  nedanför  mitten  i  ugnen  ca  40 min.

LÅT vila  till servering !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: