HEJSAN !
BULLA UPP TILL FRUKOST ...
BÄTTRE KAN DAGEN INTE BÖRJA !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör/margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 tsk salt
2 msk brödsirap
1 msk brödkryddor, malda
1 dl solroskärnor
7 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl Special
UGN : 225 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
SMULA jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet.
TILLSÄTT resten av spadet, salt, brödsirap, brödkryddor, solroskärnor,
grovt rågmjöl och nästan allt vetemjöl Special.
ARBETA degen kraftigt tills den blir smidig.
TÄCK över med bakduk och låt den jäsa 30 minuter .
TA upp degen på mjölat bakbord och knåda den .
KAVLA ut den nästan lika stor som långpannan .
LÄGG ett bakplåtspapper i långpannan och lägg över degen i den .
TRYCK ut degen så den täcker pannan .
NAGGA degen och skåra den i 20 bitar med en degskrapa .
LÅT jäsa övertäckt med bakduk 30 minuter .
GRÄDDA i mitten av ugnen ca 20 minuter.
LÅT brödet kallna på galler .
BRYT isär brödet i bitar när det har kallnat .
TREVLIG FRUKOST !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar