söndag 27 september 2020

RÅGBITAR MED SOLROSKÄRNOR, 20 BITAR.




                                             HEJSAN !

BULLA  UPP  TILL  FRUKOST ...
BÄTTRE KAN  DAGEN  INTE  BÖRJA !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
50 g  smör/margarin
5 dl  mjölk
50  g  jäst
1 1/2 tsk salt
2  msk  brödsirap
1  msk  brödkryddor, malda
1  dl solroskärnor
7  dl  grovt  rågmjöl
5  dl  vetemjöl  Special
UGN : 225  GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT  smöret  i  en  kastrull  och  tillsätt  mjölken,  värm  till  37  grader.
SMULA  jästen  i  en  bunke  och  rör  ut  den  med  lite  av  degspadet.
TILLSÄTT  resten  av  spadet,  salt, brödsirap,  brödkryddor,  solroskärnor,
grovt  rågmjöl  och  nästan  allt  vetemjöl  Special.
ARBETA  degen  kraftigt  tills  den  blir  smidig.
TÄCK  över  med  bakduk  och  låt  den  jäsa  30  minuter .
TA  upp  degen  på  mjölat  bakbord  och  knåda  den .
KAVLA  ut  den  nästan  lika  stor  som  långpannan .
LÄGG ett  bakplåtspapper i  långpannan  och  lägg  över  degen  i  den .
TRYCK ut  degen  så  den  täcker  pannan .
NAGGA degen  och  skåra  den i  20  bitar  med  en  degskrapa .
LÅT  jäsa  övertäckt  med  bakduk  30  minuter .
GRÄDDA  i  mitten  av  ugnen  ca  20  minuter.
LÅT brödet  kallna  på  galler .
BRYT  isär  brödet  i  bitar  när  det  har   kallnat .

TREVLIG FRUKOST !

Inga kommentarer: