HEJSAN !
GROVT RIVEN POTATIS OCH ROTSELLERI
BLIR KRÄMIGT OCH FINT NÄR DET GRATINERAS .
SPARRIS OCH PARMESANOST PÅ TOPPEN
GER FESTKÄNSLA !
IBLAND FÅR MAN LYXA TILL DET NÄR BARNA
ÄR SKOLLEDIGA .
HÄR ÄR RECEPTET:
600 g potatis och rotselleri
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar eller 5 peppar
400 g kassler
200 g djupfryst grön sparris
15 g parmesanost
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv grovt potatis och rotselleri .
Lägg det rivna i en smord ugnssäker form
och häll över grädde .
Krydda med salt och peppar .
GRATINERA mitt i ugnen ca 20 minuter.
SKÄR kasslern i skivor och lägg dem
ovanpå gratängen .
GRATINERA ytterligare 10 minuter .
FÖRVÄLL sparrisen enligt anvisning på förpackningen .
Lägg den ovanpå kasslern och riv grovt eller hyvla
över parmesanosten .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar