tisdag 27 oktober 2020

KASSLER PÅ ROTFRUKTSBÄDD, 4 PORT .













                                          


                                         HEJSAN !


GROVT RIVEN POTATIS OCH ROTSELLERI 
BLIR KRÄMIGT OCH FINT NÄR DET GRATINERAS .
SPARRIS OCH PARMESANOST PÅ TOPPEN
GER FESTKÄNSLA  !
IBLAND FÅR MAN LYXA TILL DET NÄR BARNA 
ÄR SKOLLEDIGA .

HÄR ÄR RECEPTET:
600 g  potatis  och  rotselleri
2 1/2  dl  matlagningsgrädde 15 %
1/2  tsk  salt
2  krm  svartpeppar  eller  5 peppar
400 g  kassler
200 g djupfryst grön  sparris
15 g  parmesanost 

UGN  :  200  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  och  riv  grovt  potatis  och  rotselleri .
Lägg  det  rivna  i  en  smord  ugnssäker  form 
och  häll  över  grädde .
Krydda  med  salt  och  peppar .
GRATINERA  mitt  i  ugnen  ca  20  minuter.

SKÄR  kasslern  i  skivor  och  lägg  dem
ovanpå  gratängen .
GRATINERA  ytterligare  10  minuter .

FÖRVÄLL  sparrisen  enligt  anvisning  på  förpackningen .
Lägg  den  ovanpå  kasslern  och  riv  grovt  eller  hyvla
 över  parmesanosten .


SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !
 





Inga kommentarer: