tisdag 27 oktober 2020

VILTFÄRSBIFFAR MED POTATISGRATÄNG, 4 PORT.



                                             HEJSAN  !

FORMA  färsen  i  ett  muffinsbleck ,
så  blir  det  små  knubbiga  biffar  med  plats
för  fin  fyllning  med  getost  och  tomat  !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g  VILTFÄRS  eller nötfärs
1  vitlöksklyfta
1/2  rödlök
1/2  dl  hackad  persilja
2  tsk  torkad  timjan
1  ägg
1  dl  lättmjölk eller mjölk
3  msk  ströbröd
150  g  getost
10  bitar  soltorkad  tomat

POTATISGRATÄNG :
700 g  potatis
1  gul lök 
1 - 2 vitlöksklyftor
2 1/2  dl  matlagningsgrädde  15 %
salt och peppar,  5- peppar
SERVERING
cocktailtomater
UGN :  175 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG  färsen  i  en  skål .  Pressa  i  vitlök .
Skala  och  finhacka  löken .
Blanda  ner  den ,  persilja, timjan, ägg, mjölk
och  ströbröd .
Forma  färs-smeten  till  bollar  och  lägg  i
smorda  muffinsbleck .

SKÄR  osten i små tärningar och strimla tomat - bitarna .
Gör en liten grop i biffarna och lägg i ost och tomat.
Stek mitt i ugnen ,  20 - 25 minuter .

POTATISGRATÄNG :
SKALA och skiva potatis och lök .
Varva skivorna i en  smord  ugnssäker form .
Pressa ner vitlök i grädden och smaka av 
med salt och peppar . 
HÄLL  grädden i formen och gratinera mitt
i ugnen tills potatisen är genomstekt, ca 40 minuter .
TÄCK  mot slutet om ytan verkar bli för mörk .

SERVERA  med bladsallad .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !





Inga kommentarer: