lördag 31 oktober 2020

MIN , VEGETARISK KORV MED ÖRTKRYDDAD TOMATRÖRA, 2 PERS.




                                      HEJSAN !

DU  KAN  SMAKSÄTTA  RÖRAN  MED  OLIKA  ÖRTER 
OCH  KRYDDOR ,   T EX.  VITLÖK,  PERSILJA,  KÖRVEL
ELLER   SAFFRAN .
MEN  JAG  GILLAR  RÖRAN  SOM  DEN ÄR ...MMM.. !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor  potatis  eller 2  medelstora ,  skalade  och  skurna  i  bitar 
1  tsk  olivolja
2 -  4  vegetariska  korvar  eller  Quorn- korvar 
3  tomater  tunt  skivade
1  stor  vitlöksklyfta ,  krossad
1/2  valfri  lök  tunt skivad
några  stänk  tabasco
2 -3  tsk finhackad  timjan
4 - 5  msk minimjölk
svartpeppar
några basilika - kvistar  till  garnering .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA potatisen  i  en  kastrull  med  vatten  i  10 -15  minuter 
eller  tills  de  blivit  mjuka .
HETTA  under  tiden  upp  olivoljan  i  en  stekpanna  och  stek  
korvarna  på  medelvärme .
Ta  upp  dem  ur  pannan  och  håll  dem  varma .
LÄGG  tomatskivorna  i  stekpannan  tillsammans  med  vitlöken 
och  löken  och  låt  puttra på  medelvärme i 4 - 5  minuter  tills
de  är  mjuka  vänd dem då  och  då.
Krydda  med  en  skvätt  tabasco .
HÄLL  vattnet  av  potatisen  och  mosa  med  minimjölk.
Krydda  med  timjan  och  svartpeppar .
TA  BORT  tomatskalet  och  blanda  de  stekta  tomaterna 
och  löken  med  den  mosade  potatisen .
Krydda  med  en  nypa  svartpeppar  och  lägg  upp  på  en  
varm  tallrik  .
PLACERA  korvarna  på  moset ,  garnera  med  basilika
och  servera .

LYCKA  TILL !


                                     


Inga kommentarer: