HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
4 dl vatten
1 dl naturell kesella
1 tsk salt
2 dl grynblandning
1 dl russin
och/ eller fikon
2 dl grovt rågmjöl
5 dl lantvetemjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i bunken .
Värm vatten och kesella till 37 grader, fingervarmt .
Lös upp jästen i lite av degspadet .
Tillsätt resten av degspadet, salt, grynblandning, russin och fikon .
rågmjöl och det mesta av lantvetemjölet .
ARBETA det till en smidig deg .
Tillsätt mer mjöl om det behövs .
Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter .
TA upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig .
Forma ett avlångt bröd .
Snitta ytan och strö över gryn .
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
GRÄDDA i 180 grader i ca 25 minuter .
Låt brödet svalna på galler under bakduk .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar