måndag 28 december 2020

NYÅRET - 20-21, TACOPAJ MED KRYDDIG LINSRÖRA , 4 - 6 PORT.




                                                   HEJSAN !

- Undrar  vad  ska  vi  äta  ikväll,   Det   är ju  NYÅRSAFTON ?
Undran kom från sönerna,  - Vi ska äta TACOPAJ sa  jag
på  mammas  vis  skoja inte ,  det är  NYÅRSAFTON !!
Ni  kan tro  att  alla  blev  glada det var jättejätte gott !
och  alla  blev nöjda både STORA och små !

Istället  för  vanlig pajdeg  använder  vi  tortillabröd 
som varvas med den goda röran .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1-2  msk rapsolja
1 påse tacokrydda
400 g krossade tomater
3  dl vatten
3  dl röda linser, okokta
1 tsk salt
2 dl CREME FRAICHE
4 - 5 stora tortillabröd
200 g riven ost 
AVOKADORÖRA :
1 tomat
2 mogna avokador
1 liten röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronsaft
2  msk olivolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar 
1 - 2 msk hackad koriander
GARNERING 
majschips
1/2 röd paprika, hackad
1/2 grön paprika , hackad
1/2 röd chili, skivad
SERVERING
majschips,  ca 340 g majskorn
UGN  200  GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA lök, vitlök och paprika .
Fräs i  olja  tillsammans  med  tacokrydda ca 3 min.
TILLSÄTT krossade tomater, vatten och linser .
Häll i saltet och låt koka upp .
Låt koka tills  linserna är mjuka  10-12 min .
RÖR ner CREME FRAICHE och ta stekpannan från värmen .
VARVA  tortillabröd  och  linsröra i en ugnsfast form 
ca  24 cm i diameter .
Översta  lagret  ska  vara tortillabröd  .
Lägg  ett  lager  riven ost på toppen  och
GRATINERA   mitt i ugnen  25 - 30 minuter .
AVOKADORÖRA  :
HALVERA,  kärna ur och tärna tomaten  fint.
Dela  , kärna ur och tärna avokadorna  fint .
Hacka  chili och vitlök .
BLANDA  tomat , avokado , chili och vitlök
i en skål .
Häll i citronsaft , olja,  salt och svartpeppar.
Blanda i koriander  efter  smak .
GARNERING :
LÄGG majschips  längs  kanten på formen .
TOPPA  med  paprika och chili .

SERVERA  med chips, avokadoröra och  majs .


GOTT  NYTT  ÅR !



Inga kommentarer: