HEJSAN !
SMÅBRÖD bör bevaras i täta burkar. LÅT dem svalna ordentligt innan
de läggs i burk , annars kan de lätt bli mjuka och sega.
DU kan också djupfrysa dem .
TAG fram dem och lägg upp dem på ett serveringsfat innan DU sätter
på kaffevatten , så är de lagom tinade när kaffet ska drickas .
Så himla goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör / margarin
1 1/2 dl strösocker , ca 125 g
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl, BERTE QVARN , ca 200 g
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
3 msk strösocker
UGN : 200 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och strösocker vitt och poröst .
TILLSÄTT ägget och rör om ordentligt .
BLANDA vetemjöl och bakpulver .
TILLSÄTT mjöl-blandningen till smeten .
Arbeta raskt ihop degen och låt den vila
kallt i ca 1 timme .
BLANDA kanel och socker på ett fat .
BAKA ut degen till finger- tjocka längder .
Skär dem i ca 10 cm långa bitar .
RULLA varje bit i kanel - och socker -
blandningen och forma bitarna till ett S .
GRÄDDA KAKORNA i ugn vid 200 grader
tills de verkar torra och genomgräddade, ca
10 minuter .
LÅT KAKORNA SVALNA PÅ GALLER .
GOD JUL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar