lördag 6 juni 2020

MANDELBISCOTTI , + TIPS .




                       HEJSAN !

Det här var längesen jag gjorde, men skorporna
är så himla goda, att jag måste göra dem igen .

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g mandel
125 g smör/margarin
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl-BERTE QVARN
1 nypa vaniljpulver
1/2 dl flytande honung
1 tsk bakpulver
1 ägg

SÅ HÄR GÖR DU : 
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
HACKA mandeln.
VISPA rumsvarmt smör och socker pösigt .
Tillsätt mjöl, vaniljpulver, honung, bakpulver
och ägg och blanda till en deg .
DELA degen i 4 bitar, och forma bitarna till
4 rullar som är lika långa som plåtens kortsida .
Lägg över deg-rullarna på plåten med bakplåtspapper.
Platta till degen lite .
GRÄDDA mitt i ugnen , ca 15 min.
SKÄR rullarna i 2 cm,  breda, lite sneda bitar .
Ställ bitarna på högkant .
Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen .

LYCKA TILL !

TIPS !   DU kan byta ut mandeln mot hasselnötter
              eller pistaschmandel .
              Har DU inte vaniljpulver, kan DU ersätta
              det med 2 tsk vaniljsocker.
                                                              TACK !

Inga kommentarer: