lördag 6 juni 2020
MANDELBISCOTTI , + TIPS .
HEJSAN !
Det här var längesen jag gjorde, men skorporna
är så himla goda, att jag måste göra dem igen .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g mandel
125 g smör/margarin
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl-BERTE QVARN
1 nypa vaniljpulver
1/2 dl flytande honung
1 tsk bakpulver
1 ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
HACKA mandeln.
VISPA rumsvarmt smör och socker pösigt .
Tillsätt mjöl, vaniljpulver, honung, bakpulver
och ägg och blanda till en deg .
DELA degen i 4 bitar, och forma bitarna till
4 rullar som är lika långa som plåtens kortsida .
Lägg över deg-rullarna på plåten med bakplåtspapper.
Platta till degen lite .
GRÄDDA mitt i ugnen , ca 15 min.
SKÄR rullarna i 2 cm, breda, lite sneda bitar .
Ställ bitarna på högkant .
Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen .
LYCKA TILL !
TIPS ! DU kan byta ut mandeln mot hasselnötter
eller pistaschmandel .
Har DU inte vaniljpulver, kan DU ersätta
det med 2 tsk vaniljsocker.
TACK !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar