måndag 28 september 2020

APELSINGLASYR PÅ KOKOSKAKA 14 BITAR .




                           HEJSAN  !
ETT RECEPT  FRÅN EN LITEN FLICKA, 7 ÅR. 
EN  lättbakad  kaka  med  kokos  i  botten ,  
kvickt  glaserad  med  hjälp  av apelsin -
marmelad  på  flaska .
SERVERA gärna  med  en  sked  grädde 
eller  glass .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
150 g smör / margarin
3 ägg
2 dl strösocker
1 påse  kokos,  200 g
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
GARNERING :
Apelsinmarmelad  på  flaska
UGN  175  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT  smöret .
VISPA ägg  och  socker  poröst .
BLANDA  kokos,  vetemjöl,  och  bakpulver.
RÖR  ner  det  i  äggsmeten  tillsammans  med
det  avsvalnade  smöret .
HÄLL  smeten  i  en  smord  och  bröad  form ,
ca  22  cm  i  diameter ,  gärna  beströdd  med  
kokos .
GRÄDDA  kakan  i  nedre  delen  av  ugnen 
ca  40  minuter .
LÅT  svalna  och  ringla  på  marmeladen .

LYCKA  TILL !


           

Inga kommentarer: