torsdag 29 oktober 2020

BROCCOLI GRATÄNG , 4 PERS.





                                                      HEJSAN  !


Den  här  är  så  himla  god !
Gott  som  tillbehör  till  både  kött,  korv och fisk ,
men  även  som  ensamrätt,  med  en  god  sallad  till .
Den  här  gör  jag  emellanåt ,  mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
2  stora  huvuden  färsk  broccoli
alt.  motsvarande  fryst
2  dl  grädde
2  dl  CREME FRAICHE
2  ägg
200  g  gorgonzola
salt  och  peppar

SÅ  HÄR GÖR DU :  SÄTT  UGNEN  PÅ  200  GRADER .
SKÄR  ner  hela  broccolibestånden  i  bitar  
och  förkoka  dem  knappt  mjuka .
BLANDA  grädde,  CREME FRAICHE,  ägg  
och  smaksätt  med  salt  och  peppar .
LÄGG  den  nykokta  broccolin  i  en  gratängform
och  häll  över  grädde-blandningen .
FÖRDELA  gorgonzolaosten över  och  gratinera

i  ugn  tills  grädde -  blandningen  tjocknat  något
och  ytan  har  fått  gyllene  färg .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: