fredag 6 november 2020

TUNNA KANELBRÖD, 150 ST .



                        HEJSAN  !

DESSA   GÖRGOA  SPRÖDA  KAKOR
BRUKAR  JAG ALLTID  GÖRA  TILL FARS-DAG 
OCH DESSUTOM RÄCKER DE FRAM TILL JUL .

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g  smör /margarin
3  dl  farinsocker
1 tsk  mald  kanel
2 ägg
1  tsk  hjorthornssalt
knappt  7  dl  vetemjöl

PENSLING OCH GARNERING  :
vatten, pärlsocker, krossad  kanelstång

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR  smör , farin och kanel  smidigt .
Tillsätt  äggen .
Blanda   hjorthornssaltet  med  lite  av  mjölet och  rör  
ner  det  och  resten  av  mjölet .
Spara  ca 1/2 - 1 dl  till  utbakningen .
Arbeta ihop  till  en  deg .
Låt  degen  vila  i  kylskåpet ca  1  timme .
KAVLA  ut  degen  tunt  på  mjölat  bakbord .
Ta  ut  runda  kakor  med  mått .   ( ett glas) .
Pensla  dem  med  vatten  och  vänd dem  i
pärlsocker blandat med  krossad  kanel .
LÄGG  kakorna  på bakplåtspappers klädd  plåt 
och  GRÄDDA  dem  i  ugnen  tills  de  fått  fin  färg 
ca  5  minuter .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: