lördag 7 november 2020

MINA MOCKABITAR, CA 30 ST .



                         HEJSAN  !

MMM...!  SÅ  HIMLA  GOA ' !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2  dl  strösocker
150  g  smör/margarin
2  ägg
3  dl  vetemjöl (180 g )
2  tsk  bakpulver
1  tsk  vaniljsocker
3  msk  starkt  bryggt  kaffe

GLASYREN :
4  dl  siktat  florsocker
2  msk  mjukt   smör
2 - 3  msk  grädde
2  tsk  kakao

STRÖ ÖVER :
Kokosflingor

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR  först  socker  och  smör ,  riktigt  mjukt  och  smidigt .
RÖR  därpå  ner  ett  ägg  i  sänder  och  sist  vetemjölet 
som  blandats  med  bakpulver  och  vaniljsocker .  Sist  kaffet.
Rör  smeten  jämn  och  bred  sedan  ut  den  i  smord  liten
långpanna  eller  på  smort  bakplåtspapper  som  lagts  på  plåt.
(i så fall i knappt  cm - tjockt lager) .
GRÄDDA  kakan  i  200  graders  ugnsvärme i  ca  10  minuter .
Låt  kakan  kallna .
GÖR  i  ordning  GLASYREN  genom  att  blanda  siktat  florsocker
med  grädde,  mjukt  smör  och  kakao .
Rör  GLASYREN  riktigt  slät  och  fin  och  bred  med  stekspade 
ut  den  över  kakan .
Strö   över  kokosflingor .
MARKERA  rutor,  som  sedan  skärs  när  glasyren  stelnat .

LYCKA  TILL !
L

Inga kommentarer: