HEJSAN !
IDEALISK kaka att ha på lut i frysen år det också ,
för tårtan blir som nybakad när den tinat .
TINAS bäst i plastpåsen i rumstemperatur .
EN TOSCATÅRTA är alltid god .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
knappt 2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
100 g smält smör /margarin
GLASYR :
50 g smör / margarin
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker tills det pöser - bäst är att använda elvisp .
Tillsätt mjölet, som först blandats med bakpulvret .
Blanda även ner mjölken och sist smält, avsvalnat fett .
Häll smeten i en väl smord och mjölad form och grädda kakan
i 175 graders ugnsvärme i ca 25 minuter .
GÖR under tiden glasyren genom att lägga alla ingredienser i en
liten kastrull .
Värm det hela försiktigt , men låt det ej komma i kokning , för
då kan glasyren sockra sig .
BRED ut glasyren över den knappt färdiga kakan och grädda
ytterligare ca 10 minuter eller tills glasyren fått läcker ljust brun färg .
(När DU ska breda glasyren över den knappt färdiga kakan
ta ut den och ställ på bänken , bred på glasyren snabbt och in i ugnen igen )
HOPPAS PÅ TREVLIG FIKA STUND !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar