lördag 7 november 2020

MIN TOSCATÅRTA - RÄCKER TILL MÅNGA .




                                            HEJSAN  !

IDEALISK  kaka  att  ha  på  lut  i  frysen  år det  också , 
för tårtan  blir  som  nybakad  när  den  tinat .
TINAS  bäst  i  plastpåsen  i  rumstemperatur .
EN  TOSCATÅRTA  är  alltid  god .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
knappt  2  dl  strösocker
2  dl  vetemjöl
1  tsk  bakpulver
1/2  dl  mjölk
100  g  smält  smör /margarin

GLASYR :
50  g  smör  / margarin
1/2  dl  strösocker
1  msk  vetemjöl
1  msk  mjölk
1  påse  flagad  mandel

SÅ  HÄR GÖR DU :
VISPA ägg  och  socker  tills  det  pöser - bäst  är  att  använda  elvisp .
Tillsätt  mjölet,  som  först  blandats  med  bakpulvret .
Blanda  även  ner  mjölken  och  sist  smält,  avsvalnat  fett .
Häll  smeten  i  en  väl  smord  och  mjölad  form  och  grädda  kakan
i  175  graders  ugnsvärme  i  ca  25  minuter .
GÖR  under  tiden  glasyren genom  att  lägga  alla  ingredienser  i  en
liten  kastrull .
Värm  det  hela  försiktigt ,  men  låt  det  ej  komma  i  kokning , för 
då  kan  glasyren  sockra  sig .
BRED  ut  glasyren  över  den  knappt  färdiga  kakan  och  grädda 
ytterligare  ca  10  minuter   eller  tills  glasyren  fått  läcker  ljust  brun  färg .

(När DU ska breda glasyren över den knappt färdiga kakan 
ta ut  den och ställ på bänken , bred på glasyren snabbt och in i ugnen igen )

HOPPAS PÅ TREVLIG  FIKA STUND !

LYCKA  TILL !



Inga kommentarer: