lördag 5 december 2020

LAMMFRIKADELLER I TOMATSÅS , 6 PORT.




                                    HEJSAN  !

FRIKADELLER  är  perfekt  när  man  inte  orkar  stå  och  steka,  det  är  bara att  låta  dem  
koka  med  i  den  mustiga  såsen .  LAMMFÄRSEN  kan  bytas  mot  nöt-  eller  fläskfärs .
UNDERBART GOTT !  -  vilken  färs  DU  än  tar .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  vitlöksklyfta
500  g  Lammfärs
1  ägg
2  msk  vatten 
1/2  tsk  torkad  timjan
2  tsk  salt
2  krm  malen  svartpeppar

TOMATSÅS  :
2  vitlöksklyftor
1/2  dl  olivolja
1  dl  torrt  vitt  vin , ( kan  uteslutas , ta vatten )
500  g  krossade  tomater
1  lagerblad
1/2  tsk  torkad  timjan
1  tsk  salt 
2  krm  nymalen  svartpeppar
1  tsk  strösocker

SERVERING :
420  g  pasta
1 kruka  persilja
1 1/2  dl  Kalamata oliver (70 g)
2  msk  kapris

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  finhacka  vitlöken .
BLANDA  alla  ingredienser  till  frikadellerna  och  forma  till  lagom  stora  köttbullar .
TOMATSÅS :
Skala  och  skiva  vitlöken  fint .
Fräs  den  i  oljan  1 minut   utan  att  den  tar  färg .
TILLSÄTT  vin,  tomater,  lagerblad  och  timjan .
Låt  koka ihop  5  minuter.
TILLSÄTT  FRIKADELLERNA . .
och  låt  dem  koka  sakta  under  lock  10  minuter
Smaka  av med  salt,  peppar  och  socker .
KOKA  pastan  enligt  anvisning på förpackningen .
PLOCKA  och  strö  persiljan  över  frikadellerna .

SERVERA ,  med  pasta ,  oliver  och  kapris .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: