onsdag 20 januari 2021

PIZZA MED GRÖNKÅL, CITRON OCH ÄDELOST , 4 PORT.




                                               HEJSAN  !

EN UDDA SMAKKOMBINATION , KAN TYCKAS MED 
GRÖNKÅL, ÄDELOST OCH CITRON 
MEN JAG KAN NÄSTAN LOVA,  ATT DU KOMMER ATT NJUTA !

HÄR ÄR RECEPTET :
PIZZADEG :
25 g jäst
2 1/2  dl vatten , fingervarmt
3  dl  fullkorns- DINKEL
2 dl vetemjöl
2 msk olivolja
salt

TOPPA MED :
1 1/2 dl tomatsås (färdigköpt)
100 g grönkål
1 msk olivolja
salt
100 g ädelost
1 citron, finrivet skal av

SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA  med  degen .  Rör ut jästen i vattnet .
Rör i mjöl, olja och salt.
Kåda minst 10 minuter.  Låt  jäsa i trekvart .
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
KAVLA ut degen så tunt Du kan .Bred på tomatsås .  
Stansa  eller  skär ut till önskad form .
BLANDA  grönkål med olja och salt.
Lägg upp på pizzorna .
Skär ädelosten i bitar eller mosa med gaffel 
och fördela på pizzorna .
BAKA i ugn tills kanterna fått fin färg . 
Strö på citronskalet .
SERVERA .

Det är så himla  njutbart !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: