onsdag 20 januari 2021

PASTA CARBONARA , 4 PORT.



                                        HEJSAN  !

PASTA CARBONARA är  det absolut det godaste i pasta-väg , tycker jag !
Det är en krämig pastarätt med bacon , grädde och ost .
Nymalen svartpeppar på toppen !   mmm....!

HÄR ÄR RECEPTET :
2 paket bacon ,  a' 140 g
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl riven parmesanost
4 port,  kokt spagetti 
1/2 dl klippt  bladpersilja
svartpeppar.

SÅ HÄR GÖR DU :
TAG undan 4  baconskivor  och klipp resten 
i småbitar .
Fräs  de  hela baconskivorna och småbitarna 
knapriga i oljan .   Pressa i vitlök på slutet .
VISPA  äggulorna  lätt med en gaffel, blanda
samman  med grädden och osten .
Vänd ner baconbitarna , nykokt spagetti och
persilja i blandningen .
MAL svartpeppar över och stick i  de hela 
baconskivorna som garnering .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: